​glossari:
Performance:
és una representació artística sense dramatúrgia que cerca aportar una reflexió motivant el públic a qüestionar algun aspecte sobre la política, la societat, les relacions personals o el seu concepte de vida, per exemple.
​
Happening: Manifestacions artístiques que busquen la manifestació del públic.
Art contemporani: Art contemporani és una expressió que s'empra normalment per designar les obres d'art creades a partir de 1960. Les raons són que és el moment en què es comença a buscar una alternativa a la categoria "art modern" (que englobaria els moviments artístics des de l'impressionisme fins a l'expressionisme abstracte) i també quan els moviments artístics deixen de ser fàcilment classificables.​
Video art: El videoart és una activitat audiovisual artística que es caracteritza per l'ús d'imatges i sons amb una finalitat artística. Sorgeix de la necessitat de trobar noves formes d'expressió i estètica alternatives a la televisió convencional.
​
Teatre social:El teatre social és un gènere de les arts escèniques que utilitza tècniques teatrals per a la visibilització, reflexió i resolució de conflictes socials. També es fa servir per a ajudar a buscar solucions en conflictes interpersonals i amb col·lectius en risc d'exclusió.
Crític d'art: El crític d'art realitza els seus judicis habitualment a partir de valors estètics, seguint la teoria de la bellesa, i també seguint criteris morals i polítics. Actua d'aquesta manera esdevenint un referent per al gust del públic. Un dels objectius de la crítica és la recerca d'una base racional per a l'apreciació de l'art.
​
Comissari/curador: S'anomena comissari la persona que construeix el discurs d'una exposició d'art. En aquest context, comissariar significa seleccionar objectes i arranjar-los per tal d'obtenir l'efecte desitjat. Normalment, això significa trobar la manera d'enllaçar temàticament un conjunt d'obres, o bé trobar obres que es corresponguin al tema triat. A més de seleccionar les obres, el comissari és el responsable de redactar-ne les etiquetes, els escrits del catàleg, i altres continguts de suport per a l'exposició.
​
Freelance: És la persona que realitza treballs propis de la seva ocupació, ofici o professió, de forma autònoma, per a tercers que requereixen els seus serveis per a tasques determinades, que generalment li abonen la seva retribució no en funció del temps emprat sinó del resultat obtingut, sense que les dues parts contreguin obligació de continuar la relació laboral més enllà de l'encàrrec realitzat.
​
Storyline: Designa l'embolic o la trama de la història.
Storyboard: És la representació il·lustrada d'una pel·lícula abans de la seva realització.
Guio Tècnic: Descriu allò que es mostrarà i escoltarà en una obra narrativa audiovisual, és a dir, en pel·lícules, sèries i documentals, tant de cinema com de televisió. Especifica la divisió Exemple de guió cinematogràfic. per escenes, les accions dels personatges, els esdeveniments, els diàlegs, així com breus descripcions de l'entorn on esdevindran les accions i, quan cal, l'èmfasi que usaran els actors.
Panorámica: És un moviment d'imatge que consisteix en fer rotar la càmera sobre el seu propi eix (horitzontal, vertical o diagonal), sense moure-la de lloc.
Steadycam: És el nom comercial del primer sistema d'estabilització per càmeres de cinema i televisió permetent la presa de vistes al vol, en tràvelings versàtils, gràcies a un enginyós sistema d'arnès i d'un braç articulat.
Pla seqüència: És una tècnica de planificació del rodatge en què la càmera no deixa de rodar durant un temps bastant dilatat; s'hi poden usar tràvelings i diferents grandàries de plans i angulacions en el seguiment dels personatges o en l'exposició d'un escenari.
Croma: És una tècnica de postproducció i efectes visuals que consisteix en la substitució d'una font del mateix color (normalment algun dels colors primaris, en especial verd i blau) per imatges o vídeos, aconseguint d'aquesta forma una composició.
Racord: És, en el procés de muntatge de les imatges i l'àudio d'un programa o d'una pel·lícula, el registre dels diferents components d'un pla, com per exemple llum, moviments, posicions, i qualsevol altre detall necessari per supervisar un adequat ajustament entre pla i pla, de forma que en l'espectador no es trenqui la il·lusió de seqüència ni la credibilitat de la narració.
Transfocus: Consisteix en el canvi d'enfocament en un mateix pla d'un objecte/personatge que està en primer terme a un altre objecte/personatge que està en segon terme o viceversa.
Leitmotiv: És una figura artística que, unida a un contingut determinat, es repeteix durant una obra d'art.
Espot: espai publicitari breu, propi de la radio i dels medios de comunicación audiovisuals.
Màrqueting: Conjunt de Tècniques destinades a planificar un procés de Comercialització, per tal de Millorar la distribució i la venda de productes i de serveis.
Consumidor potencial: persona que accedeix a un determinat producte o servei després de concretar un pagament.
Marca: és una identificació comercial primordial i / o el conjunt de diversos identificadors amb els quals es relaciona i ofereix un producte o servei en el mercat.
Publicitat emocional: és la que es dirigeix directament als sentiments dels consumidors, és a dir fa plorar al consumidor per a que compri directament el producte.
Anunciants: són aquells que desitgen comprar publicitat programàtica per mostrar els anuncis en l'inventari en línia disponible, sempre que aquest s'ajusti a les seves necessitats i requisits.
Marca: és una identificació comercial primordial i / o el conjunt de diversos identificadors amb els quals es relaciona i ofereix un producte o servei en el mercat.
Estereotips: són imatges mentals i construccions socioculturals sense base científica, fruit de l'herència cultural, d'opinions i prejudicis sobre determinades persones. Simplifiquen la realitat.
Eslògan: Frase relativament breu adoptada com a símbol o divisa d'una empresa o activitat, principalment amb fins publicitaris o propagandístics.
Logotip: Plasmació gràfica del nom d'una marca, títol, etc., fet amb un disseny especial que es reprodueix als rètols, anuncis, etc.
Advergame: és la pràctica d'usar videojocs per publicitar una marca, producte, organització o idea.
Campanya: Sèrie d'actuacions per tal d'aconseguir un fi científic, comercial, polític, etc.
Campanya publicitària: Programació i realització d’una acció publicitària de conjunt valent-se dels diferents mitjans de difusió.
Instal·lació: Manifestació artística que consisteix en la disposició de diversos elements, manipulats o no, en l'espai, tot superant els límits tradicionals del marc o el pedestal i implicant l'espectador en l'aprehensió d'aquest espai.
Instal·lació sonora: És una forma expandida de la instal·lació artística, en el sentit que inclou l'element del so i per tant l'element del temps. La diferència principal amb una escultura sonora és que una instal·lació sonora té un espai de tres dimensions i els eixos amb què s'organitzen els diferents objectes sonors no són exclusivament interns a l'obra, sinó també externs.
Paisatge sonor: és l'entorn sonor concret d'un lloc real.
Poema objecte: un objecte d'ús quotidià (un barret, una cadira, una cullera...) esdevé un objecte poètic quan suggereix una doble interpretació. El poema sorgeix després d'aïllar o relacionar l'objecte amb altres objectes, és a dir, després d'entrar en el camp de la imaginació.